Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Cagliari

Olaszország, Szardínia, Látnivalók

Cagliari

Szardínia, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Cagliari Olaszország

Cagliari Szardínia legnagyobb városa és egyben a Földközi-tenger egyik legszebb kikötővárosa. Cagliari magába sűríti a sziget egész történelmét. Szerkezetileg a város két részre osztható: a domboldalon épült, régi negyedekre és a Golfo degli Angeli és a Golfo di Quartu partján kialakult, ma is terjeszkedő új városrészre.

A város legérdekesebb része a részben ma is bástyákkal körülvett óváros a Via Manno ésa Via Regina Elana között fekszik. A fő látnivalók egyike az óriási Terrazo Umberto I. A középkori S. Remy-bástyát is felhasználva tervezett kávéházas, teraszos épület minden pontjáról más és más panoráma nyílik a városra és az öbölre.

A Piazza Palazzóról tárul elénk a dóm. A háromhajós, pisai román stílusú templomot 1257-ben szentelték fel Szűz Mária tiszteletére. A bal oldalhajó portálja érintetlenül maradt ránk a XIII. századból. Érdemes megnézni a kétrészes szószék kora román domborművét, jobbra a 2. kápolna aranyozott Madonna szobrát. A dómmúzeumban XII-XIV. századi kegytárgyak mellett kiemelkedően értékes Gérard David XVI. századi I. Kelemen pápa című triptichonját is megtekinthetjük.

A cagliari Régészeti Nemzeti Múzeum a sziget legnagyobb régészeti gyűjteményét mutatja be, különösen bazalt, terrakotta és bronz szoborleletei értékesek.

A Torre di S. Pancraziót, Johannes Capula szárd hadmérnök 1305-ben befejezett erőtornyát 1987-ben kezdték restaurálni. Ha elkészül, az Elefánt-toronnyal együtt a szárd várépítés legszebb középkori emléke lesz.
A mellette lévő egykori kaszárnya átjáróján áthaladva a Citadella dei Musei elé érünk. 

A római amfiteátrum (Anfiteatro Romano) a egész sziget legnagyobb szabású ókori emléke. A II. században készült, Plinius szerint 15000 nézőt is befogadott.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek látnia kell.


Cagliari
Szardínia, Olaszország
Copyright: Pilar Torres   Forrás: flickr

Szardíniai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!