Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Porto Torres

Olaszország, Szardínia, Látnivalók

Porto Torres

Szardínia, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Porto Torres Province of Sassari Olaszország

A Mannu-folyó torkolatánál épült Porto Torres a sziget második leglátogatottabb városa és a sziget harmadik legnagyobb kikötője. A mólótól közvetlen jahójáratok indulnak Genovába, Bastiába, Nizzába és Toulonba. Római és középkori emlékei, strandjai és kellemes éghajlata egyaránt vonzza a turistákat.

A kikötő bejáratánál lévő Piazza Colombó teret egy XV. századi erődtorony uralja, ez a Szerencsés Károly út (Via Carlo Felice) kezdőpontja. A városütőere a Via Vittorio Emanuele II. Innen nyílik a Via Ponte Romano, római kori házakkal és a fürdős maradványaival.

A stintinói úton haladva termák és oszlopcsarnokok romjai után megpillanthatjuk a folyó hétnyílású, római hídját, amelyet Augustus császár építtetett.


A város legjelentősebb műemléke, egyben Szardínia legnagyobb középkori-templomépülete a Szent Gavinusz-templom. 1050 körül emelték pisai román stílusban. Érdekessége a szembenálló két apszis. 
Különleges látványt nyújt barlangszerű altemploma. Felső szintjén szentek, apostolok szobrai és egy III. századi szarkofág látható, körülöttük kilenc múzsával. Mélyen, üvegfal mögött, bal kéz felől Szt. Gavinus és Szt. Proto, jobb kéz felől pedig Szt. Gianuario, a Diocletianus korában mártírhalált halt három vértanú koporsóit őrzik.Porto Torres
Szardínia, Olaszország
Copyright: bainzu   Forrás: flickr

Szardíniai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!