Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Szardínia

Szardínia közlekedés

Szardínia, Olaszország, Közlekedés

Közlekedés

Szardínia, Olaszország, Közlekedés

Légi közlekedés
Szardínia szigetére római átszállással juthatunk el az Al Italia gépeivel. A járatok Algheróben, Cagliariban és Olbiában szállnak le.
A szigeten belüli légi forgalmat az Ali Sarda bonyolítja, a gépek Cagliari-Oblia és Cagliari-Alghero között szállítják az utasokat.

Tömegközlekedés

Vonat
Szardínia szigetén kitűnő a vasúti közlekedés, a szerelvények elegáns, modern kocsikkal vannak felszerelve. Menetrendet Civitavecchiában a jegypénztárnál kérhetünk.

Busz
Szardínai autóbuszhálózata kitűnő. A menetrend szerinti buszokkal a legeldugottabb kis falvakba is eljuthatunk. Kétféle távolsági busz van: a lassúbb helyi és a kevés helyen megálló gyorsjárat. A legfontosabb turistaközpontokban vásárolhatunk napijegyet és körutazásokra érvényes bérletet is.

Hajó
Olbiát Cagliarival hetenként több hajójárat köti össze. Olbiából, Porto Torresből és Cagliariból menetrendszerű kirándulóhajókkal tehetünk körutazásokat. Érdemes a kikötőkben érdeklődni az iránt, hogy a helyi nevezetességekhez indítanak-e idényjellegű kirándulóhajókat. A kikötőkben csónakot is bérelhetünk.

Autóbérlés
Minden kikötőben, a repülőtéren és a nagyobb városokban is bérelhetünk autót. A sziget főútvonalati kitűnő állapotban vannak, a mellékutakon azonban tanácsos figyelni a gödrökre.

Forrás: Bereznay István: Korzika, Szardínia

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!